ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλες ουρές για τον παραδοσιακό χαλβά – Στα ύψη η τιμή της λαγάνας και του ταραμά

xalvas
MEGA

Μεγάλη ουρά σχηματίστηκε στη Δραπετσώνα έξω από χαλβαδοποιείο για να αγοράσουν παραδοσιακές σαρακοστιανές γεύσεις, όπως ο χαλβάς.

Η ουρά στη Δραπετσώνα για να αγοράσει κάποιος χαλβά είναι μεγάλη. με χρόνο αναμονής για τους πελάτες ακόμη και μισή ώρα.

Φέτος η τιμή του χαλβά έχει αυξηθεί στα συνοικιακά εργαστήρια κατά 5%. Ο απλός χαλβάς έχει 8,45 το κιλό, με σοκολάτα κοστίζει 8,55 και με αμύγδαλο φτάνει τα 9,15 ευρώ το κιλό.

Βέβαια όπως λένε οι ειδικοί υπάρχουν και ηλικιακά κριτήρια, με τους νέους να δοκιμάζουν.

Κάποιοι φέτος δεν θα φάνε λαγάνα. Κάποιοι άλλοι όμως περιμένουν να έρθει η Καθαρά Δευτέρα για να την βάλουν μαζί με τα υπόλοιπα εδέσματα στο τραπέζι.

Πόσο κοστίζει όμως η πατροπαράδοτη λαγάνα που όλοι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα;

«Οι τιμές θα είναι οι ίδιες, φέτος δεν υπάρχουν αυξήσεις ούτε στα άλευρα ούτε πουθενά. Από 3,30 μέχρι 3,50 ευρώ θα την αγοράσει, πιστεύουμε, σε όλα τα αρτοποιεία η οποία είναι 800 γραμμάρια. Δεν είναι δηλαδή μισό κιλό είναι μεγάλη η λαγάνα. Η τιμή θα είναι οι ίδιες φέτος, δεν υπάρχουν αυξήσεις ούτε στα άλευρα ούτε πουθενά», είπε ο αρτοποιός Θύμιος Βασιλείου.

Η λαγάνα αλλά και ο χαλβάς πάντως εκτός από κάποια ευρώ χρειάζονται καλή παρέα αλλά και… χαρταετό.

Ο ταραμάς που το 2023 στοίχιζε 1,10€ τώρα θα τον βρείτε από 1,8 μέχρι 3,79€! Αντίστοιχα και η μελιτζανοσαλάτα από 2,18€ τώρα κάνει 3,68€!