ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός: Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού η απόφαση του υπουργείου Εργασίας

Κατώτατος μισθός: Στο Γραφείο του Πρωθυπουργού η απόφαση του υπουργείου Εργασίας

Το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού καταθέτει σήμερα Παρασκευή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού το υπουργείο Εργασίας 

Η εισήγηση του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό κατατίθεται σήμερα Παρασκευή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. «Aύριο στέλνουμε την εισήγηση μας στον πρωθυπουργό για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη τίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, χθες Πέμπτη, μιλώντας στην ΕΡT.

Μάλιστα, επισήμανε πως ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ.

«Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5% καθώς οι μικρότεροi εργοδότες εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12 %,» είπε η κυρία Μιχαηλίδου αναφερόμενη στον κοινωνικό διάλογο και στις επιστημονικές εισηγήσεις που προηγήθηκαν.

Περαιτέρω, σημείωσε πως ο κατώτατος μισθός είναι αποτέλεσμα τήρησης ισορροπίας στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού ενάντια στην ακρίβεια και στη διατήρηση ανταγωνιστικού πλαιστίου της οικονομίας.

Αναφορικά με την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους συνταξιούχους η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι οι εγγραφές αυξήθηκαν κατά 20% στην πλατφόρμα στις 3 εβδομάδες της λειτουργίας της.