ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Σήμερα θα ανακοινώσουν οι προμηθευτές τις τιμές - Πού θα κινηθούν τον Απρίλιο

Τιμολόγια ρεύματος: Σήμερα θα ανακοινώσουν οι προμηθευτές τις τιμές - Πού θα κινηθούν τον Απρίλιο
Φωτ.: Unsplash

Τιμολόγια ρεύματος: Για τον μήνα Μάρτιο του 2024 η μέση τιμή χονδρικής έπεσε και κάτω από τα 70 ευρώ, αλλά για τον Απρίλιο προβλέπεται αύξηση 

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα τιμολόγια λιανικής σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, για τον τρέχοντα μήνα Απρίλιο.

Αν δεν αλλάξει τίποτα στην τιμολογιακή πολιτική που ακολούθησαν οι εταιρείες τον Μάρτιο, η τελική τιμή είναι πιθανό να αυξηθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η πιθανή αύξηση αποδίδεται εν μέρει στον τύπο υπολογισμού της λιανικής τιμής, που συνδέεται με τις μεταβολές της χονδρικής τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε η τιμή της κιλοβατώρας ενδέχεται να διαμορφωθεί στα 11,6 λεπτά από 10,8 τον Μάρτιο, για τις υψηλότερες καταναλώσεις στα 12,75 από 11,90 και στο νυχτερινό τιμολόγιο στα 8,88 από 8,04.

Τον Μάρτιο ο συντελεστής υπολογισμού της έκπτωσης στις ονομαστικές τιμές είχε μειωθεί και η τελική τιμή θα καθοριστεί και από το πώς θα κινηθεί ο συγκεκριμένος συντελεστής.

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου μίλησε χθες στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα τιμολόγια ρεύματος. «Αύριο (σ.σ. σήμερα) μπαίνουμε στον 4ο μήνα των χρωματιστών τιμολογίων που απλοποίησαν την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Πλέον τα τιμολόγια κινούνται σε επίπεδα πριν από την κρίση. Έχει πέσει η διεθνής τιμή στο φυσικό αέριο, έχει βοηθήσει ότι είχαμε έναν ήπιο χειμώνα, το γεγονός ότι είχαμε μια μεγάλη παραγωγή σε ανανεώσιμες πηγές, όλα αυτά έχουν αποκλιμακώσει τις τιμές. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα δώσουν οι προμηθευτές τις τιμές. Πιστεύουμε ότι θα είναι περίπου ίδιες με τις τιμές του Μαρτίου και ελαφρώς λιγότερες. Υπάρχει σε σχέση με τον Γενάρη περίπου μείωση 30%. Έχει βοηθήσει ότι υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες», είπε.