ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Θα είναι το μεγαλύτερο από ποτέ με 3000 σύνεδρους και 600 ομιλητές

9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Θα είναι το μεγαλύτερο από ποτέ με 3000 σύνεδρους και 600 ομιλητές

Γεωργία, πρώτες ύλες, δημογραφική κρίση, ασύμμετρες απειλές και ελληνική οικονομία οι πέντε πυλώνες του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Στις 10 με 13 Απριλίου ξεκινάει για ακόμα μια φορά το Οικονομικό Forum των Δελφών στη γενέτειρά του, την εμβληματική πόλη των Δελφών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ αφού θα συμμετέχουν 3.000 σύνεδροι και 600 ομιλήτές από το εξωτερικό

Ηγέτες από όλον τον κόσμο, υπουργοί, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, διακεκριμένοι επιχειρηματίες από διάφορους τομείς και οραματιστές θα εμβαθύνουν στις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, διερευνώντας καινοτόμες λύσεις και στρατηγικές για να ωθήσουν τις κοινωνίες προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

«Πάρα πολύ σημαντικές παρουσίες, ομιλίες, σημαντικών ανθρώπων από το εξωτερικό, έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να φέρουμε ότι καλύτερο υπάρχει από τη διεθνή σκέψη σήμερα, σε θέματα γεωπολιτικής, κλιματικής κρίσης και τεχνολογίας», είπε ο Συμεών Τσομώκος, ιδρυτής και πρόεδρος Forum Δελφών.

Για πρώτη φορά φέτος εντάσσεται κατά τη διάρκεια του Forum ενότητα με θεματικές συζητήσεις μεγάλης διάρκειας που εκτείνονται σε πέντε πυλώνες: γεωργία, πρώτες ύλες, δημογραφική κρίση, ασύμμετρες απειλές και ελληνική οικονομία

«Το forum των Δελφών είναι το ένατο και το μεγαλύτερο από ποτέ, θα φιλοξενήσουμε περίπου 1.000 ομιλητές, εκ των οποίων το 50% είναι από το εξωτερικό από 70 χώρες», είπε ο Γιάννης Θωμάτος, αντιπρόεδρος φόρουμ Δελφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη διοργάνωση θα ανοίξει με την ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.