ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρεώσεις POS: Πίεση στις τράπεζες για μείωση των προμηθειών

Χρεώσεις POS: Πίεση στις τράπεζες για μείωση των προμηθειών
Unsplash

Το ζητούμενο είναι οι χρεώσεις να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο ιδίως σε συναλλαγές μικρής αξίας

Να μειώσει το τέλος που επιβάλλουν οι τράπεζες στις συναλλαγές μέσω POS, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη τον «χορό» των μειώσεων άνοιξε μία τράπεζα, ενώ σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα πιστωτικά ιδρύματα. Η κυβέρνηση ζητά να μπει «μαχαίρι» και στις υπόλοιπες χρεώσεις των συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, μία συστημική τράπεζα μείωσε τις χρεώσεις κατά 50%. Το ζητούμενο είναι οι χρεώσεις να μειωθούν όσο γίνεται περισσότερο ιδίως σε συναλλαγές μικρής αξίας, όπως σε περίπτερα ακόμη και σε πρατήρια καύσιμων.

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες προτίθενται να μειώσουν τις χρεώσεις σε συναλλαγές έως 10-15 ευρώ, π.χ από 0,2% στο 0,1%. Πρέπει όμως να μειώσουν την προμήθεια και οι πάροχοι των POS, όπου το τελικό κόστος φτάνει από το 0,4% έως και πάνω από 2%.

Δεκάδες ευρώ πληρώνουν κάθε χρόνο οι πολίτες για τις συναλλαγές του μέσω τραπεζών είτε ηλεκτρονικών είτε έγχαρτων, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο ζητά από τις τράπεζες να τις μειώσουν.

Την ελαχιστοποίηση των τραπεζικών προμηθειών ζητά και ο πρόεδρος των κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης.

Σχετικές ειδήσεις