ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καίει» η τιμή της βενζίνης τους εκδρομείς του Πάσχα - Πάνω από τα 2 ευρώ η μέση τιμή

«Καίει» η τιμή της βενζίνης τους εκδρομείς του Πάσχα - Πάνω από τα 2 ευρώ η μέση τιμή

Εδώ και αρκετές εβδομάδες πάντως το η τιμή της αμόλυβδης είναι σταθερά πάνω από δύο ευρώ το λίτρο σε πολλές επαρχιακές πόλεις. 

«Πονοκέφαλο» προκαλεί το κόστος των καυσίμων για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν από τις διακοπές αυτές τις ημέρες, με το μυαλό στα αυξημένα έξοδα του ταξιδιού.

Πολλοί ήταν προνοητικοί και γέμισαν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα όταν ξεκίνησαν το ταξίδι τους, ενώ φρόντισαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εκεί που βρέθηκαν.

Πάντως, σύμφωνα με το MEGA, όσοι επισκέφθηκαν τις Κυκλάδες με ρεζερβουάρ μισοάδειο το μετάνιωσαν πικρά, αφού στα νησιά οι τιμές των καυσίμων έχουν... ξεφύγει, πολύ πάνω από δύο ευρώ.

Ενδεικτικά:

-Μήλος: 2,400€/λίτρο
-Αντίπαρος: 2,380€/λίτρο
-Σέριφος: 2,349€/λίτρο
-Σίφνος: 2,292€/λίτρο
-Νάξος: 2,263€/λίτρο

Οι προβλέψεις για τα νησιά είναι δυσοίωνες, καθώς οι υψηλές τιμές αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

«Προς το τέλος Μαΐου αναμένεται μια αποκλιμάκωση εκεί διότι, ως γνωστόν, καθυστερούν να παραλάβουν καύσιμα. Παραλαμβάνουν μία ή δύο φορές το μήνα αυτά τα νησιά, ανάλογα με τη ζήτηση», είπε ο πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες πάντως η τιμή της αμόλυβδης είναι σταθερά πάνω από δύο ευρώ το λίτρο σε πολλές επαρχιακές πόλεις.

Ενδεικτικά:

-Καρπενήσι: 2,149€/λίτρο
-Φάρσαλα: 2,095€/λίτρο
-Πτολεμαΐδα: 2,065€/λίτρο
-Τρίπολη: 2,059€/λίτρο
-Θήβα: 2,049€/λίτρο
-Κοζάνη: 2,030€/λίτρο

Όμως και η επιστροφή στη βάση φαίνεται πως δεν θα ανακουφίσει τους οδηγούς που πρέπει πάλι να τροφοδοτήσουν τα οχήματά τους με καύσιμα για τις καθημερινές μετακινήσεις, αφού σε πολλές περιοχές της Αττικής οι αντλίες στάζουν… χρυσάφι.

-Περιστέρι: 2,191€/λίτρο
-Μαρούσι: 2,119€/λίτρο
-Μοσχάτο: 2,099€/λίτρο
-Άλιμος: 2,066€/λίτρο
-Ασπρόπυργος: 2,025€/λίτρο
-Βούλα: 2,019€/λίτρο

Οι παράγοντες της αγοράς βλέπουν αποκλιμάκωση των τιμών πολύ σύντομα, παρόλο που δύσκολα η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά θα πέσει κάτω από 1,90 ευρώ.

Αυτό που μένει είναι να φανεί πόσο οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων θα επηρεάσουν και τις τιμές των τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών.