ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Αυστριακοί καλούν τον κόσμο να κάνει διακοπές στην Ελλάδα

Οι Αυστριακοί καλούν τον κόσμο να κάνει διακοπές στην Ελλάδα

Τρισέλιδο ένθετο για τα ελληνικά νησιά δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η Αυστριακή εφημερίδα «Ντε Πρέσε», προτρέποντας τους κατοίκους της χώρας να ταξιδέψουν στην Ελλάδα άφοβα.

Στην εκτίμησή της η εφημερίδα, είναι σαφέστατα υπέρ των διακοπών στην Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως «όποιος ταξιδέψει στην Ελλάδα για διακοπές δεν διακινδυνεύει τίποτα. Αντίθετα, βοηθά αυτούς που δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη».

Το αφιέρωμα αφορά τέσσερα ελληνικά νησιά. Την Κρήτη, τη Σίφνο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Στο αφιέρωμα αναφέρεται πως «πρακτικά δεν συντρέχουν λόγοι για να μην περάσει κάποιος τις διακοπές του στην Ελλάδα, καθώς, ακόμη και να υπάρξουν διαδηλώσεις, αυτές πραγματοποιούνται μόνον στις μεγάλες πόλεις, όπως στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ στα νησιά, που αποτελούν τους κλασικούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα, θα επικρατεί πιθανότατα και φέτος, όπως και πέρσι, ηρεμία».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις εκλογές και το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση είναι «πιστή στο ευρώ και πρόθυμη για οικονομίες». Το γεγονός αυτό αύξησε αμέσως τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, από πελάτες του εξωτερικού. Μάλιστα, τονίζεται πως η Ελλάδα είναι φθηνότερη από ποτέ, αφού οι τιμές για τον τουρισμό είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές.

Το αφιέρωμα στη «Ντι Πρέσε», με τίτλο «Σίφνος και Κρήτη, Σαντορίνη και Μύκονος», έχει ευρείες αναφορές στις φυσικές ομορφιές των τεσσάρων νησιών και στις δυνατότητες για διακοπές και διασκέδαση, με περιγραφές συγκεκριμένων προορισμών σε αυτά, υπογραμμίζοντας την ανακάλυψη νέων εμπειριών για τον τουρίστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην προτίμηση των Αυστριακών, όσον αφορά τις επιλογές τους για τις διακοπές.