ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλι Ρεν: Έτοιμη να βοηθήσει την Ισπανία η Κομισιόν

Όλι Ρεν: Έτοιμη να βοηθήσει την Ισπανία η Κομισιόν

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Κομισίον προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο αίτημα δανεισμού από την Ισπανία, όπως ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ουδεμία απόφαση» έχει ληφθεί μέχρι στιγμής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου Bloomberg, ο αρμόδιος για Οικονομικά Θέματα Επίτροπος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της Ισπανίας αντιμετωπίζει «με ανοιχτό μυαλό» το ενδεχόμενο να υποβάλει ένα νέο αίτημα για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους εταίρους της.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει προκαταλήψεις για το ζήτημα, αν και δεν έχει ληφθεί απόφαση για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πλέον η Μαδρίτη δεν αποκλείει το να υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα στην Ε.Ε., δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ως προς την αναχρηματοδότηση του χρέους της.

Όσον αφορά στη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ο Επίτροπος Ρεν παραδέχθηκε ότι «δυστυχώς» δεν υπάρχει μια «γρήγορη λύση» και ότι η κατάσταση απαιτεί μια «μακρά προσπάθεια» μεταρρυθμίσεων από πλευράς της Ε.Ε..

«Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει «σημαντικές ανισορροπίες. Οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί, θα επικεντρωθούμε στην σταθεροποίηση των αγορών μακροπρόθεσμα και στην αναδόμηση των θεμελίων της ευρωζώνης», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Διαβάστε επίσης: Όλι Ρεν: Στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότερα απ’ όσα νομίζετε

Τοποτηρητή στην Ελλάδα στέλνει ο Όλι Ρεν