ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προώθηση ελληνικών και κυπριακών προϊόντων στην Αυστραλία

Προώθηση ελληνικών και κυπριακών προϊόντων στην Αυστραλία

Η ανάγκη, ο κάθε ομογενής να γίνει «πρεσβευτής» και «διαφημιστής» των ελληνικών και κυπριακών προϊόντων στην Αυστραλία υπογραμμίστηκε κατά την παρουσία δεκάδων ελλαδικών, κυπριακών και ομογενειακών επιχειρήσεων στην Aυστραλιανή έκθεση γαστρονομίας Australian Fine Food Festival, που ολοκληρώνεται αύριο (Πέμπτη) στη Μελβούρνη.

Ήδη, η σχετική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για την προώθηση των ελλαδικών και κυπριακών προϊόντων στην Αυστραλία έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, Αλκιβιάδη Καλαμπόκη μόνο στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι ελληνικές εξαγωγές στην Αυστραλία αυξήθηκαν 82%, ενώ πέρσι η αύξηση ήταν 10%.

Τα ίδια δήλωσε και η Παναγιώτα Τσαγγαρίδου, πρώτη επιθεωρήτρια του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας, η οποία ανέφερε ενδεικτικά πως η Κύπρος εξήγαγε πέρσι χαλούμι συνολικής αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 1,2 εκατ. του προηγούμενου χρόνου.

Η παρουσία των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων με προϊόντα όπως ελαιόλαδο, ελιές, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, κρασιά, ούζο, τσίπουρο, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, αρωματικά φυτά και άλλα ήταν εντυπωσιακή, σε μια εμπορική έκθεση που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και εμπόρους από τον χώρο μαζικής εστίασης, τον τουρισμό και τη βιομηχανία της φιλοξενίας της Αυστραλίας και της ευρύτερης περιοχής της Ασίας.

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Αυστραλίας