ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με πτώση έληξε η τελευταία συνεδρίαση του γ' τριμήνου στη Wall Street

Με πτώση έληξε η τελευταία συνεδρίαση του γ' τριμήνου στη Wall Street

Τα ερωτηματικά των επενδυτών σε ό,τι αφορά «την πραγματική κατάσταση μεγάλων ισπανικών εμπορικών τραπεζών», τα κατώτερα των προσδοκιών κέρδη αρκετών εταιρειών στις ΗΠΑ στο τέλος του γ'τριμήνου, η πολύμηνη υποχώρηση της ζήτησης (συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής) έριξαν, σήμερα, τους τρείς βασικούς δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street.

«Τώρα βλέπω ότι η Ευρώπη είναι μάλλον μια απειλή για την οικονομία μας, ότι οι Ευρωπαίοι εισέρχονται στη φάση της αληθινής δοκιμασίας για τις τράπεζες, παρασέρνοντας έτσι καθοδικά τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια», σχολίασε σήμερα ο επενδυτικός οίκος Wealth management που εδρεύει στο Οχάιο.

-Λεπτά, μόνον, πριν να κλείσει η τελευταία συνεδρίαση του πενθημέρου, αλλά και του γ' τριμήνου η οποία χαρακτηρίστηκε για τον μικρό όγκο συναλλαγών (σημάδι ότι πολλοί επενδυτές τήρησαν σήμερα «στάση αναμονής», αλλά και λόγω λήξης τριμήνου προτίμησαν να «προφυλάξουν» το χαρτοφυλάκιο των μετοχών) ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς έχανε 111 μονάδες, περιορισθείς στις 13.375 (-0,83%)

-O Standard & Poor's 500 την ίδια ώρα έχανε 10 μονάδες, περιορισθείς στις 1.437 (-0,70%). Το τρίμηνο που λήγει, ο S&P αυξήθηκε πάντως σε ποσοστό 5%.

-O Nasdaq Composite Index (ναυτιλία και τεχνολογία) έχανε από την πλευρά του 20.60 μονάδες, περιορισθείς στις 3.116 (-0,66%).

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου επισήμανε σήμερα ότι, «τον Αύγουστο τα (αμερικανικά) νοικοκυριά ξόδεψαν για βενζίνη τα μεγαλύτερα ποσά του εξαμήνου» - παρότι η τιμή του καυσίμου στο πρατήριο λιανικής παρέμεινε καθ' όλο τον τελευταίο θερινό μήνα υψηλά.