ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IIF: Όσο καθυστερεί η δόση, τόσο μεγαλύτερη η ζημιά

IIF: Όσο καθυστερεί η δόση, τόσο μεγαλύτερη η ζημιά

Η ελληνική οικονομία κινδυνεύει όσο καθυστερεί η έγκριση της επόμενης δόσης του προγράμματος, υποστηρίζει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (ΙΙF) Χανγκ Τραν.

«Όσο περισσότερο κρατούν αυτές οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας, τόσο περισσότερο στερείται η οικονομία της απαραίτητης ρευστότητας», τόνισε ο Χανγκ Τραν, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «η τωρινή κατάσταση αποτελεί κίνδυνο για όλους», καθώς όπως ανέφερε «εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε και υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ, ο κίνδυνος για πιθανή μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες-μέλη, στην ευρωζώνη και στην ευρύτερη οικονομία θα ήταν σημαντικός».

«Όσο περισσότερο διαπραγματεύεσαι χωρίς να καταλήγεις κάπου, τόσο περισσότερο βλάπτεις την οικονομία ... Το να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στη μείωση του χρέους είναι αυτοκαταστροφικό και θέτει σε κίνδυνο τόσο τον επίσημο τομέα όσο και τους ιδιώτες πιστωτές», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του IIF.

«Δεν έχει σημασία αν σε πέντε ή 10 χρόνια το χρέος της Ελλάδα θα είναι χ ή ψ. Χρειάζονται χρηματοδότηση τώρα για να βγάλουν την οικονομία από την περιδίνισή της. Χρειαζόμαστε ένα σοκ ζήτησης για να δώσουμε στον κόσμο λίγη ελπίδα» κατέληξε.