ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deloitte: Συνιστά στις επιχειρήσεις την αξιοποίηση στελεχών της

Deloitte: Συνιστά στις επιχειρήσεις την αξιοποίηση στελεχών της

Οι εργαζόμενοι προτιμούν να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας που κατέχουν, προσπαθώντας να αποφύγουν την "μεταπήδησή" τους σε νέες θέσεις απασχόλησης, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte.

Όπως προκύπτει από παγκόσμια έρευνα με τίτλο «Talent 2020: Εξετάζοντας το παράδοξο των ταλέντων (talents) από τη σκοπιά των εργαζομένων» που πραγματοποίησε η Deloitte, αν και η υψηλή ανεργία εξακολουθεί να υφίσταται και η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη χαρακτηρίζεται από ανισότητα και ανάσχεση, το «τσουνάμι βιογραφικών» φαίνεται να έχει μειωθεί σε ένα απλό «κύμα βιογραφικών».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τέσσερις στους πέντε (80%) εργαζόμενους που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στους οργανισμούς στους οποίους εργάζονται για την επόμενη χρονιά (παρόλο που σημαντικό ποσοστό δηλώνει μη ικανοποιημένο με την εργασία του)- μια σημαντική διαφορά από το 2011, όταν σχεδόν δύο στους τρεις εργαζόμενους (65%) απάντησαν στην ίδια ερώτηση ότι σχεδίαζαν την έξοδό τους από αυτούς.

Η βασική αιτία για την αλλαγή στάσης, είναι η έντονη δυσκολία που υπάρχει στην αγορά εύρεσης εργασίας που καθιστά πλέον σαφές ότι υπάρχει μία αντίστροφη σχέση μεταξύ του επιπέδου της ανεργίας και της τάσης των εργαζομένων για μετακίνηση.

Ωστόσο, η έκθεση προειδοποιεί ότι οι πιο κρίσιμοι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων είναι εκείνοι με τις περισσότερες ευκαιρίες για μετακίνηση.

Η Deloitte, βασιζόμενη στα αποτελέσματα της έρευνας «Talent 2020», συνιστά στις εταιρείες να εντείνουν την προσοχή τους στην αξιοποίηση και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων, δίνοντας έμφαση και επιβραβεύοντας την αυθεντική ηγεσία και προωθώντας ένα περιβάλλον με αποτελεσματική, διαφανή επικοινωνία.