Όλι Ρεν: Έρχεται η δόση

Όλι Ρεν: Έρχεται η δόση

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, φάνηκε πεπεισμένος για την χορήγηση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα...

Το ΔΝΤ, που συμμετέχει μαζί με τους Ευρωπαίους στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θέλει να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της περίπλοκης αυτής διαδικασίας εξαγοράς προτού να υποβάλει την συμφωνία προς έγκριση στο διοικητικό του συμβούλιο, απαραίτητη προϋπόθεση για την αποδέσμευση της νέας δόσης προς την Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε πως το ΔΝΤ ενεργεί πάντα με αυτόν τον τρόπο και σεβόμαστε αυτή την διαδικασία», τόνισε Ρεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως η εξαγορά του ελληνικού χρέους «είναι ένα σημαντικό βήμα στο γενικό σχέδιο» χορήγησης βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο ευρωπαίος επίτροπος επανέλαβε πως τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας για την χορήγηση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα επικυρώθηκαν «με σαφήνεια» από τους γερμανούς βουλευτές και αυτό «αποτελεί ένα επιπλέον σημάδι πως θα προχωρήσουμε με το πακέτο στήριξης».