ΟΔΔΗΧ: Παράταση έως αύριο στη διαδικασία επαναγοράς χρέους

ΟΔΔΗΧ: Παράταση  έως αύριο στη διαδικασία επαναγοράς χρέους

Παράταση έως τις 12 μμ αύριο το μεσημέρι ώρα Λονδίνου ( 2 ώρα Ελλάδος) της διαδικασίας για την επαναγορά ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Στην ανακοίνωση της παράτασης περιλαμβάνεται δήλωση του επικεφαλής Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Στέλιου Παπαδόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι : « Οι κάτοχοι ομολόγων που δεν έχουν μέχρι τώρα προσφέρει τους τίτλους τους μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ρευστότητας που προσφέρονται από την πρόσκληση». Οι επενδυτές, όπως προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, θα πρέπει να συνυπολογίσουν ότι « ακόμα και αν η Ελλάδα αποδεχθεί όλα τα προσφερόμενα ομόλογα που αναφέρονται στην πρόσκληση, θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τους επίσημους πιστωτές της για την εξέταση περαιτέρω βημάτων που θα θέσουν το χρέος της σε βιώσιμη πορεία.

Μελλοντικά μέτρα μπορεί να μην περιλαμβάνουν την ευκαιρία για απεμπλοκή από τις εν λόγω Ειδικές Άξιες στα επίπεδα που προσφέρονται σε αυτή τη διαδικασία επαναγοράς».

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων είναι να ανέλθει σε 30 δισ. ευρώ.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στο Euro Working Group που συνεδρίασε προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της διαδικασίας επαναγοράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει συμμετοχή ύψους περίπου 16 δισ. ευρώ από ξένους -κυρίως hedge funds- και περίπου 10 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες. Υπολείπεται από τον στόχο ένα ποσό της 3 - 4 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί κατά την παράταση του προγράμματος.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ