Τα Video Games νικάνε την κρίση στην Ελλάδα!

Τα Video Games νικάνε την κρίση στην Ελλάδα!

Ακόμα μια επιτυχία για το Call of Duty: Black Ops II. Και αυτή τη φορά ελληνική!          

Γιατί, αν και σε περίοδο βαθιάς ύφεσης , το Black Ops II κατάφερε να ξεπεράσει στην Ελλάδα τις πωλήσεις του περσινού Modern Warfare 3 πάνω από 10% και να διατηρήσει τις πωλήσεις των video games σε υψηλά επίπεδα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η ελληνική αγορά των video games νικάει την κρίση. Φαίνεται λοιπόν ότι τα οικονομικά προβλήματα οδηγούν τους Έλληνες στη διασκέδαση στο σπίτι, πράγμα που με τη σειρά του οδηγεί στην αύξηση των πωλήσεων των video παιχνιδιών, παρά την κρίση που έχει χτυπήσει τον κλάδο της ψυχαγωγίας γενικότερα.

Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, το Call of Duty: Black Ops II σημείωσε νέα εμπορική επιτυχία καθώς  ξεπέρασε σε έσοδα το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα μόλις 15 ημερών!

Επίδοση ρεκόρ για την Activision, που φέρνει έτσι το περσινό Call of Duty: Modern Warfare 3 στη δεύτερη θέση με τις ίδιες επιδόσεις αλλά μέσα σε διάστημα 16 ημερών, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τρίτη σε σειρά κατατάσσεται η κινηματογραφική ταινία Avatar, η οποία ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα σε διάστημα 17 ημερών.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού, Activision, «η κυκλοφορία του "Call Of Duty" είναι από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο της ψυχαγωγίας τα τελευταία έξι χρόνια. Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του έως σήμερα, τα συνολικά έσοδα του franchise σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεπεράσει τα μέχρι τώρα έσοδα του παγκόσμιου box office του top-10 ταινιών του 2012. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα και το γεγονός ότι από την πρώτη κυκλοφορία της σειράς οι συνολικές πωλήσεις του Call of Duty franchise, ξεπέρασαν το παγκόσμιο box office των “Harry Potter” και “Star Wars”, δύο από τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά franchise όλων των εποχών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, φέρνοντας νέες ιδέες στο χώρο και παραμένοντας γνήσιοι και πιστοί στις απαιτήσεις του κόσμου».

H Audio Visual Enterprises S.A. αναγνωρίζοντας τη δυναμική των video games στην Ελληνική αγορά, ως κορυφαίο μέσο ψυχαγωγίας, κινείται δυναμικά στο χώρο προχωρώντας σε πλήρη εξαγορά της εταιρείας INTERNATIONAL GAMING AND ENTERΝTAINMENT (IGE Α.Ε. – αντιπρόσωπο της Activision και πολλών ακόμα μεγάλων εταιριών του χώρου) από την εταιρεία DIONIC AEBE.

Πρόκειται για μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τώρα, και αποδεικνύει τη στρατηγική των μετόχων και της διοίκησης της Audio Visual Enterprises, για επένδυση στο μέλλον και δυναμική παρουσία στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας, αντικαθιστώντας σταδιακά με αυτό τον τρόπο το DVD (ως μέσο οικιακής ψυχαγωγίας) με τα video games.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Audio Visual, κος Χάρυ Αντωνόπουλος «Είναι στρατηγική επιλογή να μπούμε στα video games. Το DVD που παλαιότερα κυριαρχούσε στο Home Entertainment έχει πλέον αντικατασταθεί από τα video games, τα οποία παρουσιάζουν κυριολεκτικά σαρωτική αύξηση. Αρκεί να αναφέρω ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις ενός καλού video game ξεπερνούν πολλές φορές το box office μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό  του Call of Duty που συνολικά ως franchise ξεπέρασε το παγκόσμιο box office του Harry Potter και Star Wars. Είναι λοιπόν συνειδητή πολιτική της εταιρείας να επιμείνει στα video games όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό».

To Call of Duty: Black Ops II κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου 2012 από την εταιρεία I.G.E.  (όμιλος εταιρειών Audio Visual) και είναι διαθέσιμο σε PS3, XBOX 360, PSV, WiiU και PC, ενώ οι συλλεκτικές εκδόσεις του εξαντλήθηκαν από τις πρώτες τρεις ημέρες κυκλοφορίας του παιχνιδιού!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα Call of Duty: Black Ops II, που με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε πέρυσι με το Modern Warfare 3. Το πρωτάθλημα  διοργανώνεται από την I.G.E.,  επίσημο διανομέα του Call of Duty:Black Ops II σε συνεργασία με την Reload Entertainment για τις consoles Playstation 3 , XBOX 360 και PC και θα διαρκέσει από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο 2013.