Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ σήμερα

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ σήμερα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθούν σήμερα πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην ενίσχυση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης, έγινε γνωστό από πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 16.30 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδος), μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των εργασιών της συνόδου και λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο του Ecofin για την τραπεζική εποπτεία στη ζώνη του ευρώ.

«Συνεργασθήκαμε πολύ με τη Γερμανία το τελευταίο διάστημα και η Αγγελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στο Όσλο», δήλωσε πηγή του περιβάλλοντος του προέδρου της Γαλλίας.

Η σημερινή τους συνάντηση «έχει ως στόχο, ως συνήθως, να επιβεβαιώσουν ότι είναι σύμφωνοι με τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης». Μεταξύ αυτών «τα επόμενα στάδια της τραπεζικής ένωσης με την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, η αναδιάρθρωσή τους και η εγγύηση των καταθέσεων...Άλλα θέματα είναι ο συντονισμός των οικονομικών πολιτικών και των μέσων αλληλεγγύης, αλλά και η εκκίνηση της εργασίας επί των σχετικών μηχανισμών», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης:

Μέρκελ: Η Ελλάδα αξίζει τη γερμανική στήριξη