Επιμένει στην πολιτική λιτότητας ο Νράγκι

Επιμένει στην πολιτική λιτότητας ο Νράγκι

Κατά της χαλάρωσης των πολιτικών λιτότητας τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε βιντεοσκοπημένη του συνέντευξη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Financial Times.

«Η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας, όπως ορισμένοι προτείνουν, θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των τεράστιων θυσιών που έχουν γίνει από τους ευρωπαίους πολίτες», υποστηρίζει ο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κοινωνικά δεινά που έχει προκαλέσει η λιτότητα.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος και έλλειμμα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν χάσει την κυριαρχία τους επί την οικονομικής τους πολιτικής από καιρό σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Η συνεργασία στο πλαίσιο μίας ένωσης προσανατολισμένης προς την σταθερότητα σημαίνει στην πραγματικότητα ανάκτηση της κυριαρχίας», προσθέτει.

Οι Financial Times ανακήρυξαν «πρόσωπο της χρονιάς» τον Μάριο Ντράγκι για τη σημαντική του συμβολή στον κατευνασμό των αγορών στην ευρωζώνη διατηρώντας παράλληλα τον παραδοσιακό ρόλο του ως εγγυητή της σταθερότητας των τιμών.

Χθες ο Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε τη συμφωνία για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, δηλώνοντας ότι θα συμβάλει «σε μία σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».