Μέρκελ: Σε όλη μου τη ζωή δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο πολύ την Ελλάδα

Μέρκελ: Σε όλη μου τη ζωή δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο πολύ την Ελλάδα

Η κρίση της Ευρωζώνης είναι το θέμα που έχει απασχολήσει την Άνγκελα Μέρκελ περισσότερο από κάθε άλλο από την ενοποίηση της Γερμανίας και έπειτα, όπως δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.


"Σε όλη μου τη ζωή δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο πολύ για την Ελλάδα", είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν διαχωρίζει την ανησυχία για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Γερμανία διότι "είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα".

Η Μέρκελ επανέλαβε ότι η διαδικασία αποκατάστασης των δομικών σφαλμάτων της νομισματικής ένωσης θα διαρκέσει χρόνια και τόνισε ότι η Γερμανία, ως βιομηχανική χώρα που διοχετεύει το 60% των εξαγωγών της στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάσταση και τους εταίρους της.

Επεσήμανε δε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ανεργία των νέων και ανέδειξε ως στόχο για τα επόμενα δέκα έως είκοσι χρόνια την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εσωτερική αγορά σε κοινή αγορά εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε, είναι σημαντική η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η μεταρρύθμιση των κοινωνικών συστημάτων.