ΕΣΕΕ: Θα αυξηθούν οι τιμές αν ανοίγουν τις Κυριακές τα καταστήματα

ΕΣΕΕ: Θα αυξηθούν οι τιμές αν ανοίγουν τις Κυριακές τα καταστήματα

Η ΕΣΕΕ «ξαναχτυπά» για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, υποστηρίζοντας πως αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των προϊόντων.

Επαναλαμβάνει πως συμφωνεί στην λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου ε τουριστικές περιοχές -εποχιακές αγορές και στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου της Αθήνας.

 Ως γενικό κανόνα η ΕΣΕΕ προτείνει τη λειτουργία όλων των καταστημάτων τρεις Κυριακές -μία πριν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα και επιπλέον δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των εκπτωτικών περιόδων, αλλά σε κάθε περίπτωση μόνο με απόφαση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.

 Η ΕΣΕΕ απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επιστολή με τις θέσεις και προτάσεις του εμπορικού κόσμου για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και σημειώνει ότι το διερυμένο ωράριο των καταστημάτων είναι εδώ και πολύ καιρό πραγματικότητα (5 πμ έως 9 μμ τις καθημερινές και 5 πμ έως 8 μμ τα Σάββατα) και είναι αξιοσημείωτο ότι δεν εξαντλείται ακόμη και σε προνομιακές αγορές στα κέντρα των μεγάλων πόλεων.