Παπακωνσταντίνου: Το μυστικό ραντεβού και τα “μαύρα ταμεία” της Siemens

Συνάντηση με στελέχη των τραπεζών UBS και HSBC είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Νταβός της Ελβετίας...

Συνάντηση με στελέχη των τραπεζών UBS και HSBC είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Νταβός της Ελβετίας στα τέλη Ιανουαρίου 2011, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newscode.gr. Στη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έθεσε υπόψη των τραπεζιτών ότι η Ελλάδα θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για συγκεκριμένους λογαριασμούς Ελλήνων κατόχων αυτών των δύο τραπεζών, προς τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει την πληροφορίες ότι διακινήθηκε το χρηματικό ποσό των 600.000.000 ευρώ μέσω οffshore εταιρειών που σχετίζονται με το σκάνδαλο της SIEMENS.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες έχουν φτάσει στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, προέρχονται από τμήμα της γερμανικής δικογραφίας για το σκάνδαλο της SIEMENS.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με Αμερικανούς αξιωματούχους με τους οποίους συζητά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα, ώστε να ζητήσει την άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών.

Πηγή: www.newscode.gr