ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: H κρίσιμη ψηφοφορία για το «δημοσιονομικό γκρεμό»

ΗΠΑ: H κρίσιμη ψηφοφορία για το «δημοσιονομικό γκρεμό»

Συγκεχυμένα είναι τα μηνύματα από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, όσον αφορά στη στην κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για την κύρωση της συμφωνίας που επετεύχθη στη Γερουσία για να αποφευχθεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» που απειλεί την οικονομία της χώρας.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων Έρικ Κάντορ δήλωσε σήμερα πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το πότε το Σώμα πρόκειται να ψηφίσει. Η Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να συνεδριάσει στις 19.00 ώρα Ελλάδος. Προηγουμένως, στις 16.00 ώρα Ελλάδος πρόκειται να συνεδριάσουν τα μέλη της αντιπροσωπείας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή για να εξετάσουν «το βήμα προς τα μπρος» που επιτεύχθηκε στις διαβουλεύσεις στη Γερουσία.

Η συνάντηση αυτή θα επιτρέψει στην ρεπουμπλικανική ηγεσία στο Σώμα να αποφασίσει εάν θα στηρίξει τα μέτρα που έχει προτείνει ο Λευκός Οίκος, ενόψει της ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής .

Από τη μεριά του, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τομ Κόουλ υποστήριξε σήμερα πως οι συνάδελφοί τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πάσα πιθανότητα θα υπερψηφίσουν σήμερα την συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Γερουσία για την υπέρβαση του επονομαζόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού», χωρίς να προστεθούν τροποποιήσεις.