ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανανέωση προσώπων και θητειών στην ΕΕL

Ανανέωση προσώπων και θητειών στην ΕΕL

Ανανέωση θητείας για Σωτήρη Τριχά, επιστροφή για Βίκυ Τσακλάνου, ενεργοποίηση Θανάση Ζηλιασκόπουλου και Γιάννη Σαραντίτη

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης

Νέα θητεία έδωσαν στον διευθυντή Logistics της “Chipita” κ. Σωτήρη Τριχά στην προεδρία της Ελληνικής Εταιρείας Logistics τα μέλη του κορυφαίου επιστημονικού σωματείου στελεχών επιχειρήσεων. Οι αρχαιρεσίες έγιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο με ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι το ακόλουθο για τα επόμενα δύο έτη:

  • Πρόεδρος: Σωτήριος Τριχάς, (Διευθυντής Logistics Ομίλου, Chipita ΑΕ)
  • Αντιπρόεδρος Διοικητικού: Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα, (Managing Partner FDS ΕΠΕ)
  • Αντιπρόεδρος Οικονομικού: Φώτιος Δαούσης, (ΕΜΕΑ Commercial Director, Globe Williams International ΑΕ)
  • Αντιπρόεδρος Λειτουργιών: Χρήστος Μήτσης, (Supply Chain Executive Consultant)

Μέλη:

  • Σταύρος Κυριακούλιας (Supply Chain Quality Safety/Health & Environment Manager Southern Europe, Beiersdorf Hellas ΑΕ),
  • Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ),
  • Βασίλης Zεϊμπέκης, (Λέκτορας Τμήματος Μηχανικών, Οικονομικών & Διοικητικών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου),
  • Βίκυ Τσακλάνου, (Business Development, Diakinisis ΑΕ/PCDC),
  • Αλέξης Αλεξίου, (Logistics Manager, Alpha Grissin AE).

Αναπληρωματικά Μέλη:

  • Ιωάννης Σαραντίτης, (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Sarmed ΑΕ),
  • Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Planning ΑΕ).

Η εικόνα

Πολλά από τα μέλη της διοίκησης ανανεώνουν τη θητεία τους. Αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «ΤραινΟΣΕ» κ. Αθανασίου Ζηλιασκόπουλου. Ισχυρή θεωρείται η συμμετοχή του κ. Ιωάννη Σαραντίτη της “Sarmed ενώ αναμενόμενη η επιστροφή της κ. Βίκυς Τσακλάνου από την εταιρεία “Diakinissis”, θυγατρικής της ΕΛΓΕΚΑ με ισχυρή παρουσία στον εμπορικό λιμένα που ελέγχει η "COSCO" στον Πειραιά.

Το πιο φρέσκο πρόσωπο στη νέα διοίκηση της ΕΕL είναι αυτό του κ. Παναγιώτη Ανδριανόπουλου, γιου του ιδρυτή της “Planning” κ. Σταμάτη Ανδριανόπουλου. Στις απώλειες καταγράφεται η μη συμμετοχή του κ. Γιάννη Αλούπη στο διοικητικό συμβούλιο.

Πάντως στις αρχαιρεσίες, πρόεδρος της διαδικασίας ήταν ο κ. Σωτήρης Χάδιαρης, ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα στην ψυκτική αλυσίδα. Παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος και ιδιαίτερα δυναμικό στέλεχος, ο κ. Γιάννης Κονταράτος, ο οποίος έφερε καινοτομίες στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον Όμιλο Σαρακάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΕΕL ακολουθεί τα τελευταία χρόνια μια σταθερή στρατηγική κι έχει αναδείξει τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας στη χώρα μας.

Οι προτάσεις της αποσκοπούν στον αντικειμενικό σκοπό που τέθηκε ήδη από το 2005 σε κεντρικό επίπεδο, να καταστεί η χώρα μας διαμετακομιστικός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γεγονός που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, δεδομένης και της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ Hewlett Packard, Cosco και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.