ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: «Στο σφυρί» η εκμετάλλευση των ιπποδρομιών

ΤΑΙΠΕΔ: «Στο σφυρί» η εκμετάλλευση των ιπποδρομιών

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε επισήμως την πρόσκληση για την χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, για χρονικό διάστημα είκοσι ετών.

Μέχρι σήμερα διαχειριστής αυτών των δικαιωμάτων είναι ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας. Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο είναι η Εμπορική Τράπεζα και η Credit Agricole και Νομικοί Σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρείες Δρυλλεράκης & Συνεργάτες και Καρατζάς & Συνεργάτες. Η Διαγωνιστική Διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο (2) φάσεις:

Πρώτη Φάση

Οι Υποψήφιοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη Διαγωνιστική Διαδικασία υποβάλλοντας την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος μαζί με τα προκαθορισμένα δικαιολογητικά έγγραφα, από τα οποία θα αποδεικνύεται ότι πληρούνται τα αναφερόμενα στην Πρόσκληση κριτήρια προεπιλογής. Ο σκοπός της Πρώτης Φάσης είναι να επιλεγούν οι Υποψήφιοι που διαθέτουν τη νομική, τεχνική και χρηματοοικονομική επάρκεια που απαιτείται για την απόκτηση του Δικαιώματος, ούτως ώστε να συμμετάσχουν στην Δεύτερη Φάση.

Δεύτερη Φάση

Με τη σύναψη της σχετικής Σύμβασης Εμπιστευτικότητας οι Προεπιλεγμένοι Διαγωνιζόμενοι θα λάβουν το ενημερωτικό έγγραφο που θα περιγράφει την διαδικασία και θα περιέχει οδηγίες για την υποβολή της προσφοράς τους («Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών») και θα έχουν το δικαίωμα μεταξύ άλλων να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών, να υποβάλουν μη δεσμευτικά σχόλια επί του σχεδίου της Σύμβασης Παραχώρησης και να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές μετά την οριστικοποίηση του σχεδίου της Σύμβασης Παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ.