ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Ικανοποίηση για τη συμφωνία συνεργασίας COSCO-HP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΕΣΕΕ: Ικανοποίηση για τη συμφωνία συνεργασίας COSCO-HP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με ικανοποίηση υποδέχεται ο εμπορικός κόσμος τη συμφωνία εγκατάστασης διαμετακομιστικού κέντρου της Hewlett-Packard για την ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και τη διακίνηση εμπορευμάτων της με τη συνεργασία της COSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κορκίδης: «Η συμφωνία της HP με την ΣΕΠ ΑΕ και η επιλογή του terminal της COSCO στον Πειραιά για την εγκατάσταση σημαντικών δραστηριοτήτων της παγκόσμιας εφοδιαστικής της αλυσίδας στην Ελλάδα, αποτελεί άλλη μία απόδειξη της στρατηγικής σημασίας και του σημαντικού διαμετακομιστικού ρόλου του λιμανιού του Πειραιά».

«Ο Πειραιάς γίνεται ακόμα και εν μέσω κρίσης, σημαντικός θαλάσσιος κόμβος και η ευρύτερη περιοχή πλέον αναβαθμίζεται και αναπτύσσεται με την δημιουργία των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών. Η σιδηροδρομική σύνδεση Ικονίου-Θριασίου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης της κατασκευής από ιδιώτες του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο που θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη στην περιοχή και θα προσελκύσει και άλλες επενδύσεις στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Με την ανεργία να αυξάνεται επικίνδυνα ημέρα με τη ημέρα, οι αντιδράσεις άνευ ουσίας και αντικρίσματος δεν δίνουν λύσεις, αλλά δημιουργούν περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα. Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η ανάσχεση της ανεργίας επιτυγχάνεται με την αλλαγή νοοτροπίας και τις αναπτυξιακές επενδύσεις. Η επισημοποίηση της εμπορικής συμφωνίας της Hewlett-Packard με την ΣΕΠ ΑΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί την καλύτερη προβολή του λιμανιού του Πειραιά και της χώρας μας στο εξωτερικό», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.