Κατσέλη: "Επιτροπή Σοφών" για το χρέος

Τη σύσταση "Επιτροπής Σοφών", η οποία θα αποτελείται από Έλληνες...

Τη σύσταση "Επιτροπής Σοφών", η οποία θα αποτελείται από Έλληνες και ξένους ειδικούς και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση του χρέους, προτείνει η Λούκα Κατσέλη.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει πως η επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους θα εξαρτηθεί καθοριστικά από τις αποφάσεις που θα ληφθούν τον Μάρτιο στο επίπεδο της ευρωζώνης, ξεκαθαρίζει, όμως, πως το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μέτρα που θα πάρει η χώρα μας.

Σε αυτή τη λογική, λοιπόν, προτείνει η "Επιτροπή Σοφών" να εξετάσει προτάσεις για να δούμε, όπως λέει, μακροπρόθεσμα το ζήτημα της μείωσης του χρέους.

Στο θέμα της δημόσιας περιουσίας η κ. Κατσέλη τονίζει πως "πρέπει να προϋπάρξει μεθοδική καταγραφή και χρονοδιαγράμματα που θα καταλήγουν σε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα", ενώ εισηγείται πλαίσιο διμερών συμφωνιών με την Ελβετία, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής.

Η υπουργός Εργασίας τάσσεται, τέλος, κατά της γερμανικής πρότασης για ουσιαστική "συνταγματοποίηση" βασικών ρυθμίσεων που αφορούν την οικονομία, όπως τάσσεται και κατά των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα.