ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.: Από 30 Μαΐου το μέρισμα

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.: Από 30 Μαΐου το μέρισμα

Η Εταιρεία «ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 5.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι με απόφαση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, της 14ης Μαΐου 2013 το μέρισμα για τη χρήση 2012 ανέρχεται σε 2.649.600,00 Ευρώ, ήτοι σε 0,12 Ευρώ ανά μετοχή, από το οποίο ποσό βάσει του ν. 3943/2011 παρακρατείται ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος ποσοστού 25% και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θ΄ ανέλθει σε 0,09 Ευρώ.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Τετάρτη , 22 Μαΐου 2013. Διευκρινίζεται ότι με βάση τον Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις διενεργούνται σύμφωνα με τον κανόνα «record date» και συνακόλουθα δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων της Εταιρείας κατά την record date, ήτοι την Παρασκευή , 24 Μαΐου 2013.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Πέμπτη , 30 Μαΐου 2013 και θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα «EUROBANK ERGASIAS ΑΕ», ως ακολούθως:

1. Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ., για τους μετόχους εκείνους οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη των μερισμάτων τους χειριστές τους.
2. Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας «EUROBANK ERGASIAS ΑΕ» για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει την εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους.
3. Για όσους εκ των μετόχων δεν καταστεί, για διάφορους λόγους, δυνατή η πίστωση μέσω των χειριστών τους, θα είναι δυνατή η είσπραξη του μερίσματος από την 30η Μαΐου 2013, μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της «EUROBANK ERGASIAS ΑΕ».

Η είσπραξη του μερίσματος για τις παραπάνω 2 και 3 περιπτώσεις είναι δυνατή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 και πραγματοποιείται με την κοινοποίηση του Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδα Επενδυτή, Σ.Α.Τ.) και την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, είτε αυτοπροσώπως είτε με νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο τους, σε οιοδήποτε υποκατάστημα της ως άνω πληρώτριας Τράπεζας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κ.κ. μέτοχοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας στο τηλ. 210-55.87.312. Υπενθυμίζεται ότι μερίσματα τα οποία δεν θα εισπραχθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.