ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι 29 ΔΟΥ που εντάχθηκαν στο νέο Taxis

Αυτές είναι οι 29 ΔΟΥ που εντάχθηκαν στο νέο Taxis

Στις 29 ανέρχονται πλέον οι ΔΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουν ενταχθεί στο νέο TAXIS, μετά και την ολοκλήρωση σήμερα της ένταξης των ΔΟΥ Α' και Δ' Πειραιά.

Με την ένταξη αυτών των ΔΟΥ στο νέο TAXIS υπερκαλύπτεται ο στόχος του μνημονίου για ένταξη ΔΟΥ που αντιπροσωπεύουν το 70% των εσόδων της χώρας έως 30/06/2013, αφού ήδη από σήμερα έχουν ενταχθεί έσοδα που αντιπροσωπεύουν το 70,3%, ενώ έως 30/06/2013 θα έχει επιτευχθεί η ένταξη του 80% των εσόδων της χώρας.

Το νέο TAXIS αποτελεί ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ, τα τελευταία 2 έτη και σταδιακά αντικαθιστά το παλαιό TAXIS. Τα οφέλη του νέου TAXIS, όταν ολοκληρωθεί σε επίπεδο χώρας, είναι:

-Διαθέτει κεντρική βάση δεδομένων, έτσι ώστε ο φορολογούμενος να μπορεί πλέον να εξυπηρετείται από οποιαδήποτε ΔΟΥ της χώρας. Καταργείται δηλαδή η έννοια της αρμόδιας ΔΥΟ.

-Επιτρέπει την ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων, όπως οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω internet και οι πληρωμές μέσω τραπεζών.

-Μειώνει το κόστος λειτουργίας και συντήρησης της κάθε ΔΟΥ, αφού δεν απαιτούνται πλέον τοπικοί servers.

Σημειώνεται ότι το έργο αυτό ξεκίνησε πιλοτικά από τη ΔΟΥ Κορίνθου το Δεκέμβριο 2012, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν ενταχθεί όλες οι ΔΟΥ στο νέο TAXIS. Στόχος είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη μέγιστη συλλογή εσόδων για το κράτος και ταυτόχρονα τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας το έργο που επιτελείται εσωτερικά στο υπουργείο είναι πολύ σημαντικό για τα έσοδα του κράτους. «Θέλω να επισημάνω ότι ήδη πετύχαμε και φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε το στόχο της συμφωνίας, το οποίο είναι σημαντικό γεγονός, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τις εκταμιεύσεις των δόσεων.

Όμως, θέλω να τονίσω ότι δεν πετύχαμε αυτό το στόχο απλά επειδή το "γράφει" η συμφωνία, αλλά επειδή είναι το σωστό για τη χώρα και το ωφέλιμο για τον πολίτη. Αυτός ήταν και είναι ο οδηγός μας για κάθε δράση που υλοποιούμε στο υπουργείο», τόνισε.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ TAXIS

1 ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

2 ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

3 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

4 ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

5 Δ ΑΘΗΝΩΝ (Δ,Η,Ι,ΙΑ)

6 Α ΑΘΗΝΩΝ (Α,Β,Γ,ΙΕ,ΚΒ)

7 ΦΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

8 ΚΗΦΙΣΙΑΣ (ΚΗΦΙΣΙΑΣ,ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

9 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

10 ΨΥΧΙΚΟΥ (ΨΥΧΙΚΟΥ,ΚΑ ΑΘΗΝΩΝ)

11 Ζ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

12 ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

13 ΓΛΥΦΑΔΑΣ

14 ΠΛΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

15 ΧΟΛΑΡΓΟΥ (ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,ΧΟΛΑΡΓΟΥ)

16 ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΚΟΡΙΝΘΟΥ,ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ,ΝΕΜΕΑΣ,ΚΙΑΤΟΥ,ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ)

17 Α ΠΕΙΡΑΙΑ (Α,Β)

18 ΙΓ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΓ,ΙΘ,ΚΓ)

19 ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

20 ΙΖ ΑΘΗΝΩΝ (ΙΖ, ΙΗ)

21 ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΜΕΓΑΡΩΝ)

22 Β ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Β ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)

23 ΑΙΓΑΛΕΩ (ΑΙΓΑΛΕΩ, ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ)

24 ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ,ΙΛΙΟΥ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ)

25 ΑΧΑΡΝΩΝ

26 ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΙΩΝΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ)

27 ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΔΑΦΝΗΣ)

28 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

29 Δ ΠΕΙΡΑΙΑ (Δ, ΣΤ)