Κατσέλη: "Ανάπτυξη με συνοχή"

«Η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή είναι έννοιες αλληλένδετες...

«Η ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή είναι έννοιες αλληλένδετες, καθώς δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή και αντίστροφα» τόνισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη, απόψε κατά την τελετή της βράβευσής από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Corfu.

Η κ. Κατσέλη πρόσθεσε ότι την πεποίθησή της αυτή προσπάθησε να κάνει πράξη με τα νομοθετήματα που προκάλεσαν τη βράβευσή της.

Η Υπουργός Εργασίας βραβεύτηκε για την προώθηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τις τράπεζες, καθώς και την άρση του καμποτάζ, από τη θέση της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Στο μεταξύ η κ. Κατσέλη απηύθυνε  πρόσκληση - κάλεσμα προς όλα τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν το διαρκώς οξυνόμενο πρόβλημα της παιδικής φτώχιας τα προβλήματα των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

  Υπογράμμισε ότι, «η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η συνέργεια της Πολιτείας και της Κοινωνίας αποτελεί αναγκαιότητα» και πρόσθεσε ότι «οι σαφείς δεσμοί της αμοιβαιότητας και της εμπιστοσύνης, οι κοινά αποδεκτές αξίες, οι κοινοί κοινωνικοί κώδικες που έχουν τα μέλη ενός κοινωνικού δικτύου είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να στηρίξουμε τις κοινές προσπάθειες για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».