ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περίμεναν επιστροφή και τους ήρθε να πληρώσουν

Περίμεναν επιστροφή και τους ήρθε να πληρώσουν

Οι επιτόπιοι έλεγχοι έφεραν πρόσθετους φόρους.

Πήγαν για… μαλλί και βγήκαν «κουρεμένοι» από τις εφορίες περισσότεροι από 600 φορολογούμενοι που πήγαν στις εφορίες για επιτόπιο έλεγχο των παραστατικών της φορολογικής τους δήλωσης.

Ο επιπλέον φόρος που προέκυψε για 600 από συνολικά 4.000 φορολογούμενους είναι από 200 έως και 1.000 ευρώ.

Το Taxisnet έχει «μπλοκάρει» την υποβολή 100.000 δηλώσεων οι οποίες κρίθηκαν ότι πρέπει να ελεγχθούν από τις Εφορίες πριν από την εκκαθάριση του φόρου, ενώ εντός του Αυγούστου θα εξετασθούν για τον ίδιο λόγο άλλοι 100.000 φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα προέκυψε πρόσθετος φόρος 100.000 ευρώ από τους επιτόπιους ελέγχους που γίνονται με αυτόματη κλήση των φορολογούμενων κατά την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Από την Εφορία καλούνται για έλεγχο:

-Όσοι εμφάνισαν υψηλά ποσοστά παρακράτησης φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και δελτία παροχής υπηρεσιών. Οι περισσότεροι ειδοποιούνται πως εντός 15 ημερών θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα παραστατικά ή να προσέλθουν οι ίδιοι στην εφορία.

-Όσοι μισθωτοί δηλώνουν εισόδημα και από ελεύθερα επαγγέλματα είτε με δελτία παροχής υπηρεσιών είτε με απόδειξη δαπάνης του εργοδότη. Θα κληθούν να υποβάλουν ανά πελάτη τα ποσά του παρακρατούμενου φόρου.

- Όσοι εμφανίζουν υψηλές αφορολόγητες δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων καθώς και οι επιτηδευματίες με μεγάλες επαγγελματικές δαπάνες που είχαν ως αποτέλεσμα το καθαρό φορολογητέο εισόδημα τους να είναι αισθητά χαμηλότερο από τα έσοδα.

-Οι επιτηδευματίες και οι έμποροι για τους οποίους από τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ προκύπτουν μεγάλες επιστροφές φόρου.