«Η ΕΕ δεν σχολιάζει ανακοινώσεις οίκων αξιολόγησης»

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει, κατά την πάγια τακτική της, τις ανακοινώσεις οίκων αξιολόγησης» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος των...

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει, κατά την πάγια τακτική της, τις ανακοινώσεις οίκων αξιολόγησης» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος των Βρυξελλών Αμέλια Τόρες σε ενημέρωση των εκπροσώπων τύπου , όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υποβάθμιση, από τον Moody’s, της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

«Έχουμε τις δικές μας αξιολογήσεις τις οποίες γνωρίζετε και τις οποίες δημοσιοποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα» είπε η εκπρόσωπος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει ανακοινώσεις οίκων αξιολόγησης. «Αυτή η θέση δεν αλλάζει είτε πρόκειται για την Ελλάδα είτε για τη Moody’s», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου του ΕΛΚ σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει ευελιξία στα προγράμματα δανεισμού της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, η Α. Τόρες είπε ότι αυτή την περίοδο διεξάγονται συζητήσεις για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και τα επιτόκια δανεισμού τονίζοντας πως τα δύο θέματα είναι αλληλένδετα.

Πηγή: newscode.gr