ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοχάρης: Καλούνται στις εφορίες 100.000 φορολογούμενοι

Θεοχάρης: Καλούνται στις εφορίες 100.000 φορολογούμενοι

Περίπου 100.000 φορολογούμενοι θα κληθούν για έλεγχο στις εφορίες ενώ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά όσοι έχουν επιστροφή, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, επιπλέον 300 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν την Κυριακή, προσθέτοντας ότι θα γίνει άλλη μια εκκαθάριση στο τέλος του μήνα. Κάλεσε επίσης όσους πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το πράξουν, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο ΓΓ Εσόδων διευκρίνισε ότι 3 δόσεις απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους ελέγχθηκε τον Ιούλιο, ενώ 2 δόσεις όσων η δήλωση ελέγχθηκε τον Αύγουστο και όσοι εκκαθαριστούν τώρα.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι την προηγούμενη χρονιά ελέγχονταν επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ, προσθέτοντας ότι φέτος, μπήκαν κριτήρια με τα οποία ελέγχονται περιπτώσεις που έχουν ενδιαφέρον. Είπε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.