Θετικά μηνύματα για τον Τουρισμό από Βερολίνο

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό Τουρισμό αποκόμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος...

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό Τουρισμό αποκόμισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος από τη Γερμανία και την 45η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που φιλοξένησε το Βερολίνο.

"Μετά από μια δύσκολη χρονιά, το μούδιασμα που υπήρχε απέναντι στην Ελλάδα φεύγει και οι επαγγελματίες του χώρου βλέπουν την Ελλάδα σαν ένα πολύ θετικό προορισμό", δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος, ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, καθώς επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο γ.γ. του ΕΟΤ Γιώργος Κωλέτσος συναντήθηκαν με κορυφαίους παράγοντες της τουριστικής "βιομηχανίας", το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι και τους βουλευτές της διακομματικής επιτροπής τουρισμού της γερμανικής βουλής.

Τόσο στις συναντήσεις αυτές όσο και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έκθεση, ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα είναι ότι η χώρα αλλάζει και δεν περιορίζεται στην παραδοσιακή προσφορά.

Ο κ. Γερουλάνος δεν θέλησε να κάνει συγκεκριμένες προβλέψεις για την εξέλιξη της φετινής σεζόν, θεωρώντας ότι "είναι πάρα πολύ νωρίς" για κάτι τέτοιο.

Όπως είπε "το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το συστηματικό τρόπο που έχουμε δουλέψει και αυτό ελπίζω να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε να δούμε. Όμως το μάτι μας είναι προσηλωμένο σε δύο και τρία χρόνια παρακάτω και όχι μόνο στη φετινή σεζόν. Η φετινή σεζόν μπορεί να φέρει κάποια χαμόγελα πίσω στον ελληνικό τουρισμό αλλά η επένδυση που έχουμε να κάνουμε είναι πιο μακροπρόθεσμη και εκεί είμαστε προσηλωμένοι", κατέληξε ο υπουργός.