Σχέδιο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού...

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, αναχώρησε για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, τόνισε στους συναδέλφους του τα σημεία εκείνα, που αφορούν το τεχνικό μέρος των αποφάσεων της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. Ευρώ, σχέδιο που θα παρουσιαστεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου.

Το ποσό των 50 δισ. ευρώ που θα έπρεπε να αποπληρώσει η χώρα μας έως το 2013-2014, θα μεταφερθεί στα επόμενα χρόνια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος της εθνικής ακίνητης περιουσίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ότι η ιδιωτική ακίνητη περιουσία που είναι επενδεδυμένη σε ακίνητα είναι περίπου 420% του ΑΕΠ, ενώ η δημόσια περιουσία είναι περίπου 300% του ΑΕΠ, τονίζοντας ότι τα 50 δισ. ευρώ είναι μόλις το 20% του ΑΕΠ, τόνισε δε πως πρόκειται για «αξιοποίηση» και όχι «εκποίηση», κάτι που θα πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες.