ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυπριακό χαλλούμι από τα McDonalds στον Αραβικό Κόλπο

Κυπριακό χαλλούμι από τα McDonalds στον Αραβικό Κόλπο

Την περαιτέρω ενδυνάμωση των εξαγωγών χαλουμιού στον Αραβικό Κόλπο επιτυγχάνει στρατηγική συμφωνία της Χαραλαμπίδης Κρίστης με τη διεθνή εταιρεία McDonald’s, η οποία εμπλουτίζει το μενού της αλυσίδας εστιατορίων με την προσφορά νέου προγεύματος που έχει ως κύριο συστατικό το χαλούμι.

Η συμφωνία, η οποία τέθηκε ήδη σε ισχύ, καλύπτει τις αγορές του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, του Κατάρ, του Ομάν και της Σαουδικής Αραβίας.

Η προσφορά του νέου προγεύματος στα εκατομμύρια καταναλωτών που επισκέπτονται τα εστιατόρια McDonald’s στις εν λόγω αγορές, έρχεται ως επιστέγασμα των σημαντικών προσπαθειών της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ για ενίσχυση των εξαγωγών της εταιρείας, που σύμφωνα με στοιχεία αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.400 τόνους, κατά το 2013, στο σύνολο των 27 χωρών που εξάγει το εν λόγω παραδοσιακό προϊόν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στέφανος Αλωνεύτης, Διευθυντής Εξαγωγών της εταιρείας ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ ανέφερε: «Οι εμπορικές σχέσεις της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ με εταιρείες τόσο στην Μέση και Άπω Ανατολή, όσο και σε άλλες αγορές, αποτελούν μια από τις σημαντικότερες διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας μας. Μόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου έχουμε παρουσία από το 1990, εξάγουμε 300 τόνους χαλούμι ετησίως, ενώ περίπου 1,700 τόνοι κρέμας εξάγονται ετησίως προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Ταιβάν και Νότιο Κορέα».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ κ. Μάριος Καμπανελάς πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσω της νέας μας συνεργασίας με τα εστιατόρια McDonald’s μπορούμε να προωθήσουμε το χαλούμι ακόμη περισσότερο στις αγορές του Αραβικού Κόλπου. Επιδίωξη μας είναι η συνεχής σύναψη συνεργασιών που να ενισχύουν τις εξαγωγές της εταιρείας, καθώς επίσης και την είσοδο σε νέες αγορές».

Ο κ. Rafic Fakih, Συνεταίρος και Διευθύνων Σύμβουλος της McDonald’s ΗΑΕ δήλωσε πρόσφατα: «Το νέο Hallumi Muffin αποτελεί μια συναρπαστική προσθήκη στο μενού του προγεύματος των McDonald's. Το νέο πρόγευμα βασίζεται σε φρέσκα υλικά που μας παρέχει το δίκτυο των έμπιστων προμηθευτών μας».