Πάνω από 200.000 οι ηλεκτρονικές δηλώσεις ΦΠΑ

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι υποβολές εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ μέχρι χθες, Τρίτη 15 Μαρτίου, και σε 16 συνολικά ημέρες παραγωγικής...

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι υποβολές εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ μέχρι χθες, Τρίτη 15 Μαρτίου, και σε 16 συνολικά ημέρες παραγωγικής λειτουργίας, μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής Εκκαθαριστικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, οι δηλώσεις που αφορούν στη χρήση του 2010 έφτασαν συνολικά τις 218.500, με μέσο όρο τις 13.656 υποβολές ανά ημέρα, ενώ οι περισσότερες υποβλήθηκαν στις 8 Μαρτίου φτάνοντας τις 34.714.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής, για όσους υποκείμενους η διαχειριστική περίοδος λήγει την 31/12/2010, είναι:

i. στις 12 Απριλίου 2011 για υποκείμενους, οι οποίοι κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

ii. στις 23 Μαΐου 2011 για υποκείμενους, οι οποίοι κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., καθώς και το Δημόσιο.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη αναβαθμισμένη υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου TAXISnet, το οποίο παραδίδεται σταδιακά σε παραγωγική λειτουργία, ενώ τα μικρά προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και πλέον η υπηρεσία προσφέρεται αδιάλειπτα και αποτελεσματικά.

Με το νέο TAXISnet αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ υλοποιούνται και πολλές νέες, όπως το φορολογικό ημερολόγιο και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες προσαρμόζονται στο προφίλ του κάθε χρήστη, ο οποίος έχει άμεση πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό στοιχείων που τον αφορούν.

Πηγή: newscode.gr