Τζακ Λιού: Η οικονομία των ΗΠΑ δέχτηκε μεγάλο πλήγμα

Τζακ Λιού: Η οικονομία των ΗΠΑ δέχτηκε μεγάλο πλήγμα

Η οικονομία των ΗΠΑ δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την πρόσφατη κρίση σχετικά με τον προϋπολογισμό και είναι σημαντικό το έθνος να μην ξαναβρεθεί αντιμέτωπο με μια παρόμοια κατάσταση, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Λιου δήλωσε ότι ήταν βέβαιος πως η οικονομία (την οποία περιέγραψε ως ανθεκτική) θα ανακάμψει από το μερικό πάγωμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το οποίο διήρκησε 16 ημέρες.

Περιέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν στο πάγωμα ως μια πολιτική και όχι οικονομική κρίση. «Γνωρίζουμε ότι από το κλείσιμο υπήρξαν απώλειες στην οικονομική δραστηριότητα», είπε ο Λιου. «Θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως η κυβέρνηση δεν θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Νομίζω ότι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης βρεθήκαμε μπροστά σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής και αυτό δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ξανά», είπε.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν ο οποίος δήλωσε, επίσης στο δίκτυο NBC, ότι το πάγωμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έβλαψε σοβαρά το κόμμα του. Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επαναληφθεί ξανά. «Όσοι εμπλέκονται σε αυτό είναι αφελείς και αυτό είναι γεγονός», είπε ο Μακέιν. «Η κατάσταση αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και χιλιάδων ανθρώπων στην πολιτεία μου... Έχω την υποχρέωση προς αυτούς τους ανθρώπους να μην επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο ξανά».

Ο Λιου δεν προσδιόρισε την έκταση της ζημίας που προκλήθηκε στην αμερικανική οικονομία