Πιλοτικά από τις αρχές του 2014 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Πιλοτικά από τις αρχές του 2014 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Την πιλοτική χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε δύο περιοχές της χώρας από τις αρχές του 2014, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Εργασίας Γ. Βρούτσης στην ημερίδα που διοργανώνουν στην Βουλή οι Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κόστος του πιλοτικού προγράμματος είναι 20 εκατ. ευρώ και τα κονδύλια θα προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού.

«Έχουμε διανύσει μια μεγάλη διαδρομή, προχωρήσαμε σε μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που αποκατέστησαν την εγχώρια και διεθνή εμπιστοσύνη», είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δείκτες της πραγματικής και χρηματοπιστωτικής οικονομίας παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι.

«Είμαστε ακόμη σε ύφεση, αλλά αυτή μετριάζεται», είπε και χαρακτήρισε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αδήριτη αναγκαιότητα με κοινωνική διάσταση, αλλά και ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου. «Η χώρα είχε πολλές στρεβλώσεις που την έφεραν κοντά στην κατάρρευση, αλλά χάρη στις θυσίες των πολιτών απετράπη και πρέπει να δουλέψουμε συγκροτημένα και συντεταγμένα για να οικοδομήσουμε ένα κράτος δικαίου», ανέφερε ο Γ. Στουρνάρας.