Μαρινόπουλος: Ενισχύει τη θέση του στην αγορά των Βαλκανίων

Μαρινόπουλος: Ενισχύει τη θέση του στην αγορά των Βαλκανίων

Το πλήρως ανακαινισμένο δίκτυο πωλήσεων στην Αλβανία εγκαινιάζει την 1η Νοεμβρίου η Μαρινόπουλος Α.Ε., ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην αγορά των Βαλκανίων, όπου διαθέτει παρουσία σε τέσσερις αγορές.

Στην Αλβανία, η Μαρινόπουλος λειτουργεί πλέον 19 καταστήματα, εκ των οποίων τα 17 είναι super market και τα 2 hyper market, με χώρους πωλήσεων συνολικής έκτασης 17.838 τ.μ. και συνολική επιφάνεια με τις αποθήκες 24.491 τ.μ.. Το δίκτυό της διακινεί 57.000 κωδικούς, απασχολεί 427 εργαζόμενους, ενώ συνεργάζεται με 237 προμηθευτές, πολλοί από τους οποίους είναι Έλληνες που εξάγουν τα προϊόντα τους στην αλβανική αγορά.

Από τα 19 καταστήματα, τα 16 βρίσκονται στα Τίρανα, τα υπόλοιπα 3 λειτουργούν στη Durres, τη Fier και τη Vlora, ενώ στα γραφεία διοίκησης της εταιρείας απασχολούνται 42 εργαζόμενοι.

Η Μαρινόπουλος Α.Ε. επεκτάθηκε στην Αλβανία εξαγοράζοντας, στις αρχές του έτους, από τον όμιλο Delhaize τη θυγατρική Euromax, αλυσίδα η οποία αναπτύχθηκε στη χώρα το 2005 και αποτέλεσε το πρώτο οργανωμένο δίκτυο σούπερ μάρκετ.

Σήμερα, ο όμιλος Μαρινόπουλος διαθέτει παρουσία, εκτός από την Αλβανία, στην Κύπρο όπου λειτουργεί 16 καταστήματα, στη Βουλγαρία με 20 καταστήματα, στο FYROM με ένα υπερμάρκετ, ενώ από κοινού με το Ελληνικό δίκτυο ελέγχει συνολικά 779 σημεία πώλησης. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο σχεδιασμός του ομίλου προβλέπει την επέκτασή του και στη Σερβία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Μαρινόπουλος, Jérôme Loubère, δήλωσε ότι «ο όμιλος θα επιμείνει επενδυτικά στα Βαλκάνια, με στόχο τη διατήρηση της πρώτης θέσης στην Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο και τη διεκδίκηση ανάλογης θέσης και στα Σκόπια, αλλά και τη διεύρυνση των μεριδίων του ανά τοπική αγορά».

Τόνισε επίσης ότι, «ο εκσυγχρονισμός του δικτύου στην Αλβανία εντάσσεται στο στρατηγικό επενδυτικό σχεδιασμό του ομίλου, που προβλέπει τη διάθεση έως το 2014 κεφαλαίων συνολικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία αφορούν στην Ελλάδα».

«Ο όμιλος Μαρινόπουλος, θα συνεχίσει την πολιτική στήριξης της Ελληνικής οικονομίας και, ταυτόχρονα, ως αμιγώς Ελληνική αλυσίδα, εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της στα Βαλκάνια», υπογράμμισε ο κ. Loubère.