ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Hellas online: Κέρδη προ φόρων 2,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Hellas online: Κέρδη προ φόρων 2,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

Κέρδη προ φόρων, ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, σημείωσε η Hellas online στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε την Παρασκευή.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2012 είχε σημειώσει ζημίες 12,51 εκατ. ευρώ.

H λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε κατά 7,9% στα €53,4 εκατ. από €49,5 εκατ. πέρυσι και το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA διαμορφώθηκε στο 31,4%.

Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε κατά € 1,3 εκατ. σε σχέση με το εννεάμηνο του 2012.

Επίσης, ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε 4,2% σε 506.181 LLU πελάτες.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεάμηνου 2013 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο διευθύνων σύμβουλος της hellas online κ. Αντώνης Κεραστάρης ανέφερε:

«Στο εννεάμηνο του 2013 η hellas online συνέχισε την ανοδική της πορεία, διευρύνοντας την πελατειακή της βάση, αυξάνοντας την κερδοφορία της, τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κερδών προ φόρων και αυξάνοντας, σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον, τις συνολικές επενδύσεις κατά 23%. Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους (EBITDA) που ξεπερνά το 31% των εσόδων για το εννεάμηνο, κατατάσσει την εταιρεία μας στην κορυφή του κλάδου στην Ευρώπη, ενώ οι αυξημένες επενδύσεις εξασφαλίζουν τα αποτελέσματα αυτά σε βάθος χρόνου. Η βελτίωση της εταιρείας μας σε όλους τους τομείς μας επιτρέπει να εστιαζόμαστε και να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.»