ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η ΒΙΟΧΑΛΚΟ αγόρασε πανάκριβο αέριο από τη ΔΕΗ

Πώς η ΒΙΟΧΑΛΚΟ αγόρασε πανάκριβο αέριο από τη ΔΕΗ

Το έξυπνο πουλί πιάνεται από τη μύτη

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, που έχει σηκώσει την παντιέρα για φθηνό φυσικό αέριο, το πλήρωσε χρυσάφι αγοράζοντας από τη ΔΕΗ! Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τι έχει συμβεί ακριβώς; Πρόσφατα, ο βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, η ΔΕΠΑ, προχώρησε σε δημοπρασία ποσοτήτων φυσικού αερίου, όπως ορίζει ο νόμος, σε φθηνές τιμές.

Στη δημοπρασία πήραν μέρος και αγόρασαν φθηνό αέριο δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και η ΔΕΗ, αλλά όχι η ΒΙΟΧΑΛΚΟ που δεν κατέβηκε στη δημοπρασία. Στις απορίες των ανθρώπων της αγοράς, δόθηκε απάντηση λίγες ημέρες αργότερα, όταν η ΒΙΟΧΑΛΚΟ αγόρασε φυσικό αέριο από τη ΔΕΗ, που με τη σειρά της το είχε αγοράσει από τη δημοπρασία της ΔΕΠΑ.

Φυσικά η ΔΕΗ αγόρασε σε ελκυστική τιμή, έβαλε «καπέλο» το δικό της κέρδος (και πολύ καλά έκανε) και πούλησε στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ ακριβά, παρόλο που η ΒΙΟΧΑΛΚΟ φωνάζει για τις τιμές του αερίου.

Γιατί την πάτησε ο Πρύτανης;

Το συμπέρασμα, για μυημένους μόνο, το εκστόμισε παλαίμαχο στέλεχος του υπουργείου Ενέργειας: «Αν νομίζεις ότι είσαι Λέων, αλλά είσαι απλά ένας... κοντός Λέων, αυτά τα χουνέρια παθαίνεις!».

Άραγε τι λέει για το «αεριοκάζο» της ΒΙΟΧΑΛΚΟ ο ιδιοκτήτης της (και Πρύτανης της ελληνικής βιομηχανίας) κ. Νικόλαος Στασινόπουλος;

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ δεν έλεγε ότι θα τα βροντήξει όλα, ότι φεύγει από την Ελλάδα διότι δεν αντέχει τη γραφειοκρατία, τη φορολογία και το υψηλό λειτουργικό κόστος; Τώρα γιατί αφήνει τα στελέχη του να αγοράζουν ακριβά;

ΠΗΓΗ: εφημερίδα NEWSBOMB