ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα για τη μείωση των διοικητικών βαρών στις επιχειρήσεις

Νέα μέτρα για τη μείωση των διοικητικών βαρών στις επιχειρήσεις

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επιλογή και ανακοίνωση «άμεσων και επιλεκτικών παρεμβάσεων, μέσα στον Νοέμβριο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν εκδοθεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, για την εφαρμογή τους, που θα μειώνει τις διοικητικές επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις» ζήτησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την πορεία του έργου «Αποτίμηση Διοικητικών Βαρών σε νόμους και κανονισμούς στην Ελλάδα για επιλεγμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Στεφάνου, οι γγ των υπουργείων Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υγείας, ανώτερα στελέχη των υπουργείων Υποδομών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, η ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και η ομάδα έργου του ΟΟΣΑ.

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά την αποτύπωση και μέτρηση των διοικητικών επιβαρύνσεων σε 13 τομείς πολιτικής και περιλαμβάνει προτεινόμενες μεθόδους μείωσής τους, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη δημόσια διοίκηση και παράλληλα να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον επικεφαλής του έργου στον ΟΟΣΑ, David Bates και όλους τους συμμετέχοντες, δήλωσε ότι «αποτελεί δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η στενή παρακολούθηση του έργου που αφορά σε καθοριστικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Είναι απολύτως απαραίτητη η συνεργασία των υπουργείων με τον ΟΟΣΑ, ώστε αυτή η προσπάθεια να καταλήξει σε συγκεκριμένα πολιτικά αποτελέσματα, τα οποία θα εφαρμοστούν και θα βοηθήσουν με διαρθρωτικό τρόπο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».