ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτινγκερ: «Όχι» στην εκδίωξη των «απείθαρχων» από την ευρωζώνη

Έτινγκερ: «Όχι» στην εκδίωξη των «απείθαρχων» από την ευρωζώνη

Όποιος θέλει να εκδιώξει χώρες, όπως η Ελλάδα, από το ευρώ, δεν καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς επενδυτές αναμένουν συνοχή στην ΟΝΕ, δήλωσε ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, αναφερόμενος εμμέσως στην πρόταση των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί εξόδου ενός κράτους - μέλους από την ευρωζώνη.

«Το ξυλοκόπημα εναντίον της Ελλάδας θα ήταν ο λάθος τρόπος», δήλωσε ο κ. Έτινγκερ, μιλώντας στο Συνέδριο της Νεολαίας του CDU (σ.σ. Χριστιανοδημοκράτες - το κόμμα της Μέρκελ) στην Ερφούρτη και αναφέρθηκε σε «λαϊκιστικές τάσεις».

Ο επίτροπος απέρριψε ακόμη ως «εσφαλμένες και επικίνδυνες» τις προτάσεις των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών περί εκδίωξης κράτους- μέλους του ευρώ, αλλά και περί μείωσης στο μισό του αριθμού των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικά αναφερόμενος στο σημείο αυτό, ο κ. Έτινγκερ τόνισε ότι κάθε επίτροπος δεν εκπροσωπεί μόνο ένα χαρτοφυλάκιο, αλλά αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο μεταξύ των Βρυξελών και της χώρας του.

«Εφόσον η Γερμανία αντέχει οικονομικά να πληρώνει 180 υπουργούς, ο αριθμός 28 (των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός προεκλογικού προγράμματος», δήλωσε και υπενθύμισε ότι σε περίπτωση μείωσης των επιτρόπων, κατά καιρούς και η Γερμανία θα έπρεπε να παραιτείται από τον δικό της επίτροπο.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Ζητούν ευρω-έξοδο για τους «απείθαρχους»