ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικοί οιωνοί για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη το 2014

Θετικοί οιωνοί για την κρουαζιέρα στη Θεσσαλονίκη το 2014

Με θετικούς οιωνούς για το 2014 και κλίμα αισιοδοξίας σε ό,τι αφορά τον τομέα της κρουαζιέρας κλείνει η φετινή σεζόν για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, καθώς φέτος καταγράφηκε αύξηση τόσο στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων όσο και στον αριθμό των επιβατών.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχωρήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον ΟΛΘ, χαρακτηριστικά στοιχεία της σταθερά ανοδικής τροχιάς που καταγράφεται στο κομμάτι της κρουαζιέρας από το 2012 και έπειτα, είναι η αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν το λιμάνι το 2013 (18 έναντι 11 το 2012) και των επιβατών, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αγγίξει φέτος τις 14.700, έναντι 8.014 πέρυσι.

Μπορεί ορισμένα έργα υποδομών στο λιμάνι να έχουν μείνει πίσω, λόγω της σημερινής συγκυρίας, αλλά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης διαβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων ακόμη και του μεγέθους του Costa Pacifica (ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, χωρητικότητας 3.800 ατόμων)».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, «αν υπάρξει ταυτόχρονη προσέγγιση δύο κρουαζιερόπλοιων αυτού του μεγέθους θα μπορέσουμε, σε πρώτη φάση, να χρησιμοποιήσουμε και το κρηπίδωμα 9 (ανατολική πλευρά δεύτερου προβλήτα). Έτσι κι αλλιώς, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την υποδοχή κάθε μεγέθους κρουαζιερόπλοιου».

Στόχος του ΟΛΘ για το 2014 είναι να αυξηθούν οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων σε 25, κάτι, που σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, «είναι εφικτό να γίνει πραγματικότητα».