ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοχάρης: Δεν πέφτουν οι αντικειμενικές γιατί θα μειωθούν τα έσοδα!

Θεοχάρης: Δεν πέφτουν οι αντικειμενικές γιατί θα μειωθούν τα έσοδα!

Από το 2016 και ...βλέπουμε αναμένονται οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και συγκεκριμένα η εξίσωση τους με τις -αισθητά χαμηλότερες σε πολλές περιπτώσεις- τιμές της αγοράς, καθώς, όπως προκύπτει και από τς δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, οι ιδιοκτήτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν χαράτσια και εξοντωντικούς φόρους.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα».

Με άλλα λόγια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μαζί με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, θα παραμείνουν τα «συνήθη υποζύγια» που πληρώνουν φόρους, την ίδια ώρα που η φοροδιαφυγή οργιάζει.

Πάντως, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση» να συνεχιστεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

Οι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη έρχονται σε αντίθεση με τα όσα είχε πει πρόσφατα στη Βουλή ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι εάν άλλαζαν τώρα οι αντικειμενικές αξίες, θα έπρεπε η κυβέρνηση να τις μειώσει στα βόρεια προάστια και να τις αυξήσει σε φτωχές, λαϊκές περιοχές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα.

Δηλαδή, ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι δεν αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες, γιατί θα πλήττονταν οι φτωχότεροι Έλληνες, ενώ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ομολογεί ότι δεν αλλάζουν, ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα ελλείμματα που δημιούργησε η κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης:

Γ.Στουρνάρας: Ποια είναι η πρόταση για τους πλειστηριασμούς

Όλι Ρεν: Από το 2016 οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων