Πέφτει-πέφτει η τιμή της βενζίνης

Νέα υποχώρηση των τιμών των καυσίμων καταγράφεται σήμερα...

Νέα υποχώρηση των τιμών των καυσίμων καταγράφεται σήμερα, με τις τιμές της αμόλυβδης να σημειώνουν ταχύτερη πτώση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στο 1,66 ευρώ, από 1,663 χθες και 1,68 την προηγούμενη Τετάρτη (συνολική μείωση 2 λεπτά ανά λίτρο).

Αντίστοιχα το ντήζελ θέρμανσης διαμορφώνεται σήμερα στα 89,4 λεπτά, από 89,5 χθες και 89,7 που ήταν το ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα. Δηλαδή η συνολική μείωση είναι 0,3 λεπτά.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζει η λήξη της περιόδου θέρμανσης, όσοι καταναλωτές έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα προχωρήσουν σε αποθεματοποίηση πετρελαίου θέρμανσης ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της επόμενης περιόδου.

Αυτό, γιατί έχει προαναγγελθεί για το επόμενο φθινόπωρο η εξίσωση του φόρου με εκείνον που επιβάλλεται στο ντήζελ κίνησης, δηλαδή αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει επίσης καταβολή "επιδόματος θέρμανσης" ή άλλη ισοδύναμη λύση για τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.