Στις καλένδες η πώληση της Finansbank από ΕΤΕ

Το πιο αρνητικό σενάριο για την πώληση του 20% της Finansbank φαίνεται πλέον πως αποτελεί πραγματικότητα...

Το πιο αρνητικό σενάριο για την πώληση του 20% της Finansbank φαίνεται πλέον πως αποτελεί πραγματικότητα. Η διαδικασία αναβάλλεται ουσιαστικά επ αόριστον καθώς η Εθνική τράπεζα ήδη παραδέχεται πως αναμένει βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στο Τουρκικό χρηματιστήριο το οποίο κινείται το τελευταίο διάστημα πτωτικά ενώ πρόβλημα αποτελεί και η διολίσθηση της τουρκικής λίρας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα πρώτα σύννεφα στην προσπάθεια πώλησης του 20% από την Εθνική είχαν εμφανιστεί το Φεβρουάριο. Το θέμα είχε αποκαλύψει το Newscode επισημαίνοντας ότι η Εθνική αδυνατεί να συγκεντρώσει το ποσό που προσδοκά και προσανατολιζόταν σε αύξηση του προς διάθεση ποσοστού και μετάθεση του χρόνου πώλησης τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο παρά την αρχική εξαγγελία για ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το Μάρτιο. Τότε πάντως από την πλευρά της ΕΤΕ αναφερόταν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Την είδηση της αναβολής επιβεβαιώνει και το Reuters, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων κοντά στην διαδικασία, η δημόσια προσφορά για την τουρκική Finansbank που σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο αναμένεται να καθυστερήσει λόγω δυσμενών συνθηκών στην αγορά.

Πηγή: newscode.gr