ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WIND: Βραβείο καλύτερης πρακτικής ΕΚΕ στα Retail Business Awards 2013

WIND: Βραβείο καλύτερης πρακτικής ΕΚΕ στα Retail Business Awards 2013

Το βραβείο CSR RETAIL STRATEGY 2013, καλύτερης πρακτικής ΕΚΕ, απέσπασε η WIND στο πλαίσιο της 12ης διοργάνωσης RetailBusinessAwards για την καμπάνια Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποίησε στο πλαίσιο των Αγώνων Δρόμου πόλεων «RUN GREECE», που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, σε 5 πόλεις ανά την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε μέσω των Καταστημάτων WIND, σε Ηράκλειο – Ιωάννινα – Καστοριά – Λάρισα – Πάτρα, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο 2013, ξεχώρισε ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες εταιρειών που επενδύουν σε προγράμματα ΕΚΕ.

Με «όχημα» το δρομικό κίνημα και το RunGreece, η WIND κατάφερε μέσα στο 2013 να βγάλει στους δρόμους τους κατοίκους πέντε μεγάλων πόλεων της Ελλάδας προκειμένου να τρέξουν για καλό σκοπό. Οι κάτοικοι αυτών των πόλεων άνοιξαν την αγκαλιά τους στο νέο θεσμό που δημιούργησε ο ΣΕΓΑΣ με την θερμή υποστήριξη της WIND και των τοπικών της καταστημάτων.

Ο μηχανισμός του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα απλός: για κάθε δρομέα που συμμετείχε στις διοργανώσεις RunGreece, η WIND, ως χορηγός των Αγώνων, προσέφερε οικονομική ενίσχυση σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς. Έτσι συνολικά και χάρη στη συμμετοχή 10.000 δρομέων σε όλες τις πόλεις, η WIND προσέφερε 30.000 ευρώ σε 5 κοινωνικούς φορείς της περιφέρειας:

Ø στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό στην Καστοριά

Ø στο τοπικό παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στα Ιωάννινα

Ø στο ίδρυμα «Ηλιαχτίδα» για παιδιά με Νεοπλασματικά νοσήματα στο Ηράκλειο

Ø στην «Κιβωτό Αγάπης» που φιλοξενεί παιδιά με αναπηρία στην Πάτρα και τέλος

Ø στο Κέντρο προστασίας ατόμων με αναπηρίες «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» στην Λάρισα

«Με τη συγκεκριμένη ενέργεια είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε κοντά στις τοπικές κοινωνίες, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να αναδείξουμε τα τοπικά καταστήματα WIND όχι μόνο ως εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και ως φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης», δήλωσε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND, στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Metropolitan Expo από τον εκδοτικό οργανισμό Direction.