Αναβάλλεται η επίσκεψη της τρόικα

Τρεις οι λόγοι της αναβολής του ταξιδιού

Αναβάλλεται το ταξίδι του κλιμακίου της τρόικα, το οποίο αναμενόταν τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Ο λόγος της αναβολής και της μικρής εμπλοκής φαίνεται πως είναι η καθυστέρηση, που παρατηρείται στη δημοσιοποίηση των τελικών στοιχείων για το έλλειμμα, στην μη ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου και των πρόσθετων μέτρων για το 2011.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θέματα αυτά απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η τρόικα είχε ζητήσει γραπτή ενημέρωση για όλα πριν έλθει στην Ελλάδα, που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής και οδήγησε στην αναβολή του ταξιδιού του κλιμακίου της.

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των υπόλοιπων υπουργείων σχετικά με τις περικοπές δαπανών και τις προτάσεις τους για τα μέτρα, τα οποία υπερβαίνουν τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

Εξάλλου, το έλλειμμα είχε δημιουργήσει μίνι εμπλοκή στο προηγούμενο ταξίδι της τρόικα τον Φεβρουάριο, οπότε και οι ελεγκτές είχαν επισημάνει αποκλίσεις.

Όταν έλθουν τελικά οι ελεγκτές της τρόικα, η επίσκεψή τους αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις μέρες και αξιοσημείωτο είναι πως αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει ο προπομπός των τεχνικών κλιμακίων.