ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα στα βενζινάδικα για μη εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών

Πρόστιμα στα βενζινάδικα για μη εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών

Αλλαγές στα πρόστιμα που προβλέπονται για τους πρατηριούχους οι οποίοι δεν θα συμμορφώνονται ή θα συμμορφώνονται πλημμελώς όσον αφορά στην υποχρέωσή τους να εγκαταστήσουν σύστημα εισροών-εκροών προβλέπει απόφαση του Υπ. Ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται σε κάποια πρόστιμα αυξήσεις που φτάνουν το πενταπλάσιο, αλλά και μειώσεις σε ποσοστό 50%. Πάντως, τα πρόστιμα διαμορφώνονται πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς οι παραβάτες θα φτάνουν να πληρώνουν ακόμη και 50.000 ευρώ πέραν του γεγονότος ότι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες αλλά και το ενδεχόμενο αφαίρεσης της άδειάς τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί αποθήκευση, διακίνηση ή εμπορία υγρών καυσίμων, μέσω δεξαμενών ή αντλιών πρατηρίων υγρών καυσίμων, που δεν συνδέονται με σύστημα εισροών εκροών, ή που το σύστημα εισροών εκροών δεν έχει εγκατασταθεί, πέραν των προβλεπομένων ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται στον εκμεταλλευτή του πρατηρίου διοικητικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων. Εφόσον διαπιστωθεί συνυπαιτιότητα καθʼ οιονδήποτε τρόπο από πλευράς του εγκαταστάτη στη διάπραξη των ανωτέρω παραβάσεων, επιβάλλεται και σε αυτόν αυτοτελώς το ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο, πέραν των προβλεπομένων ποινικών κυρώσεων».

Διαβάστε επίσης

Ετοιμο το μητρώο για το σύστημα εισροών - εκροών στα βενζινάδικα