ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι ένστολοι και πότε θα πάρουν τo εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ

Ποιοι ένστολοι και πότε θα πάρουν τo εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε ανακοίνωση της απόφασης για τους δικαιούχους της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης των 500 ευρώ που θα λάβουν οι ένστολοι στις 9 Μαΐου 2014.

Ειδικά στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, καθορίζονται όλα τα κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος σε 177.000 ένστολους, αστυνομικούς και χαμηλόβαθμους αξιωματικούς.

Ποιοι ορίζονται ως δικαιούχοι
Συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται ότι το ποσό των 500 ευρώ θα λάβουν τα στελέχη (ένστολο προσωπικό) των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, που αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3205/2003, ήταν σε ενέργεια την 31-1-2014 και δικαιούνταν τακτικές αποδοχές μέχρι του προβλεπομένου ορίου των 1.500- 1.541 ευρώ.

Επιπλέον, δικαιούχοι για το επίδομα παραμένουν και όσοι είχαν τεθεί για οποιοδήποτε λόγο σε καθεστώς αργίας, διαθεσιμότητας κ.λ.π., εφόσον το σύνολο των αποδοχών του μηνός Ιανουαρίου 2014, που θα ελάμβαναν, εάν δεν είχαν τεθεί στο εν λόγω καθεστώς, δεν θα ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο αποδοχών.

Η καταβολή της χρηματικής ενίσχυσης θα πραγματοποιείται με καταστάσεις, που θα συντάσσουν οι εκκαθαριστές αποδοχών των οικείων Υπηρεσιών. Τα αρχεία των εν λόγω καταστάσεων θα πρέπει να περιέλθουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής κατά το χρονικό διάστημα από 28 Απριλίου έως και 5 Μαΐου 2014.

Διαβάστε επίσης: «Σας δικαιώνουν τα δικαστήρια; Θα σας τα πάρουμε από αλλού»!